Чи є кішки душу: думка світових релігій та красивих міфів

Багато власників кішок задають питання: чи їхні чотиридержавні друзі мають душу? І якщо це так, що з нею відбувається після смерті тварини? На жаль, досі ніхто не зміг напевно відповісти на ці запитання. Однак багато світових релігій все ще висловлюють свою думку з цього приводу. Є також багато міфів і легенд про те, де коти падають після смерті.

Чи є кішки душі?

Чи є кішки душі?

Ніхто все ще не може сказати саме, що таке душа. Оскільки це, перш за все, релігійна концепція, яка має велику кількість тлумачення. У науці термін "душа" не використовується. Більше того, вчені заперечують присутність душі як у людей, так і у тварин. Насправді це просто не наукове свідчення того, що є багато душ, якщо не всі живі істоти.

Православний

Православний

У православних Писаннях коти надзвичайно рідкісні. І все тому, що ізраїльтян не любив той факт, що їх найближчі сусіди, єгиптяни, створили справжній культ цих тварин. Але, незважаючи на те, що всі згадки про котів були стерті із Святого Письма, Церква дуже сприятливо посилається на ці чудові істоти. Коти в православній традиції вважаються чистими перед тваринами Бога. Тому кішка випадково скоротилася до церкви, не прийнята. Кішкам дозволяється навіть спати поруч із вівтарем.

Однак більшість священиків вважають, що душа кішки зникає відразу після смерті тварини. Оскільки Біблія стверджує, що душа людини і душа кішки є двома різними питаннями, які існують окремо один від одного. Якщо людина після смерті потрапляє в рай або пекло, то душа вітчизняного вихованця просто зупиняється.

Індуїзм

Але це не єдина точка зору. Справа в тому, що багато значків зображують святих, що супроводжуються кішками, а в описі раю небес згадуються про тварин. З цього ми можемо зробити висновок, що домашні тварини після смерті йдуть до раю. Саме ця версія дотримується ієромона Нектарію Оптінського. Він вважає, що Бог дав котів можливість відразу впасти в рай після смерті для спасіння всіх живих істот під час великого повені. Згідно з легендою, одна з мишей хотіла посипати дна ковчега Ноєва, але кішка помітив це і зупинив маленький шкідник у часі. З тих пір Бог вирішив дати всім котам душу, про яку можна молитися. Офіційна церква не підтверджує цю думку, але не спростовує її. На жаль, до кінця, щоб уточнити це питання і не вдалося. Тому точно сказати, де домашні тварини після смерті падають, священики не можуть.

Індуїзм

Буддизм

Індуїсти вірять, що абсолютно всі істоти володіють своїми душами. Після смерті кіт, а також людина потрапляє в раю або в пекло. Це залежить від вчинку вона вчинена. Якщо більшість дій кішки були хорошими, то у неї є чиста карма, а це означає, що вона піде на небо. І якщо дії вихованця, навпаки, були недобрими, то він піде в пекло. За словами індуїстських викладачів, душі не в раю або пекла вічно. Рано чи пізно вони повернуться до цього світу, але в іншу якість. Душа може збутися абсолютно будь-якою істотою - від бактерій до людини.

Буддизм

Іслам

Буддисти не вірять у існування душі. Для них все навколо - це один великий потік свідомості, який приймає різні втілення. У кожній живій істоті і навіть неживий об`єкт є його частина. Тому раю і пекло в буддизмі не існує. Згідно з цією релігією, рай і пекло, як для людини, так і для кішки - це психологічний стан, що кожен вибирає для себе. Після смерті коханий душ відроджується і потрапляє в один з світів. Це може бути світ пекла, людей, тварин, голодних духів, нижчих або вищих божеств. Місце майбутнього втілення також залежить від актів кішки, тобто, на тому, як чиста вона має карму.

Іслам

Красивий скандинавський міф

У ісламі є пояснення того, де кішки приходять після смерті. Ця релігія вчить, що всім тваринам потрібно добре співвідноситись і, якщо можливо, піклується про них. Мусульмани люблять і навіть шанувати їх. Зрештою, пророк Мухаммед сам дуже любив ці тварини. У нього була кішка, з якою він пив воду з однієї страви.

Однак, згідно з Кораном, у котів є душа, але вона зникає після смерті. Тільки люди, які керували праведним способом життя, можуть потрапити в рай. Тварини живуть відповідно до інстинктів, закладених у них природою. Отже, вони не можуть зробити свідомий вибір і нести відповідальність за свої дії. Душа кішки не потребує прощення Аллаха, тому їй не потрібно раю, ні пекло. Тому після смерті вихованця вона просто знищується з його тілом.

Красивий скандинавський міф

Чи є кішки душу: думка світових релігій та красивих міфів

У скандинавській міфології є прекрасна легенда про міст веселки. Це справжній рай для домашніх тварин, в яких вони потрапляють після смерті. У цьому казковому місці багато сонячного світла, тепла, їжі та води. Старі та хворі домашні тварини знову стають молодими, здоровими та енергійними. Всі тварини весело весело і грають один з одним, не помічаючи потік часу. Згідно з легендою, власник може зустрітися після смерті зі своїм чотириногим другом на веселковому мосту, щоб ніколи не розлучатися з ним. Багато власників домашніх тварин вірять у цей міф. Це служить втіхи для людей, які втратили домашніх тварин, і сподіваються зустрітися з ними в потойбічному житті.

Звичайно, щоб однозначно відповісти на питання, чи є душа котів, це неможливо. Зрештою, вчені та релігійні цифри мають абсолютно різні точки зору на це. Однак кожен власник кішок сам вибирає саму переконливу версію для себе. Більшість людей вважають за краще вірити, що їхні фаворити не зникають після смерті, а потрапляють у інший світ.


LiveInternet